Genomineerden 2017

Ook dit jaar wordt de PurposeAward weer uitgereikt aan het meest belovende Purpose gedreven bedrijf van 2017.

 

De volgende bedrijven staan op de long list, Dit houdt in dat zij allemaal kans maken om bij de top drie te eindigen die op PurposeDay zelf hun concept gaan pitchen. Op basis van deze pitch zal de winnaar gekozen worden door onze vakjury.

 

1. Binthout

Social Enterprise Binthout redt Nederlandse bomen van de versnipperaar en maakt prachtige designproducten van het hout. Handgemaakt en geproduceerd in Nederland, omdat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt.

https://binthout.nl/

 

2. Granny's finest

Granny’s Finest verbindt eenzame ouderen met designers, zodat deze ouderen in groepsverband hun gezamenlijke hobby breien kunnen uitvoeren en tegelijk nieuwe vriendschappen op kunnen doen.

https://www.grannysfinest.com/

 

3. Kromkommer

Kromkommer heeft als missie het redden van al het kromme groente en fruit dat anders niet op ons bord zou belanden. Daarmee willen zij impact creëren in de voedselketen.

https://www.kromkommer.com/

 

4. Kipster

is de MEEST DIERVRIENDELIJKE, MEEST MILIEUVRIENDELIJKE, MEEST MENSVRIENDELIJKE kippenboerderij. Zij hebben duurzaamheid tot in de puntjes doorgevoerd.

http://www.kipster.nl/

 

5.GROWx

GROWx brengt groen voedsel en consumenten dichter bij elkaar, om zo de wereld minder te belasten. Ook over het proces van het maken van groen voedsel is goed nagdacht.

https://www.growx.co

 

6. CRDL

De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen  mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie.

https://crdlt.com/

 

7. Lightyear

The electric car that charges itself.

https://www.lightyear.one/

 

8. Closing the loop

CTL geeft mobile telefoons een circulair leven. 

http://www.closingtheloop.eu/

 

9. Kaskantine

De kaskantine heeft een zelfvoorzienend mobiel café in Amsterdam waar duurzaamheid tot op de wormen in de grond is door gevoerd.

http://www.kaskantine.nl/

 

10. Coco conserveren

Coco Conserven biedt een antwoord op de schaduwzijden van onze verscultuur. Ze bewaren de smaak, de oogst en dat wat van waarde is op een duurzame manier door lekkere conserven te maken.

http://www.cococonserven.nl

 

Waarop zijn deze 10 toppers uit gekozen ?

De award wordt uitgereikt aan de grootste purpose belofte voor 2017.

 

De selectiecriteria voor de PurposeAward zijn:

 

-          Purpose:  Wat is de bijdrage van de onderneming aan een maatschappelijke uitdaging?

 

-          Impact:     Hoe groot is de maatschappelijke impact nu en welke impact verwacht het in de toekomst te hebben?

 

-          Moed:      Hoeveel moed toont de onderneming om zijn bestaansrecht te claimen, Moed in de zin van: doorzettingsvermogen, flexibiliteit en

                       risicobereidheid.

 

-          Succes:    Zijn de eerste stappen van succes aantoonbaar?

 

 

Wie zal er Winnen?