Young Purpose Day - 29 september

 

Hoe de toekomst er volgens de voorspellingen uit gaat zien weten we wel. Maar de vraag is of jij dat accepteert? Wordt de wereld een plek waar jij straks floreert? Een samenleving waar wel-zijn boven wel-vaart ons verbindt? Een planeet waar we in samenhang met de natuur een leven en werk kunnen vinden? Is er dus nog een mogelijkheid naar een wereld waarin jij meer gaat geven dan nemen? En wat is en wordt jouw rol daar dan in? Wat zijn jouw plannen? Wat zijn jouw ambities? Hoe ga jij impact maken? Wat gaat de wereld van jou horen?

Young Purpose Day is een dag voor de aanstormende nieuwe generatie (ongeveer 20-28 jaar) studenten, jonge entrepreneurs en jonge professionals bij bedrijven.


Welkom! Ron van Es, Ralph Zebregs, partners Young Purpose Day

De eerste editie van Young Purpose Day is een feit. Een mooi begin om jonge professionals met elkaar te verbinden, te inspireren en vooral om het innerlijk kompas te kalibreren richting ‘true north’. 

En we gaan door!

Liefst 8 jonge mensen hebben zich bij aangemeld om samen de tweede editie van Young Purpose Day te gaan organiseren. Prachtig en bemoedigend. We gaan dus door. Bijvoorbeeld naar de stad Groningen? Wil je meer weten over Young Purpose Day, je aansluiten, meehelpen? Mail je reacties dan naar Luna Zebregs

Er is veel te zeggen over de nieuwe generatie en Ron van Es schreef met hulp van Martijn Lampert daar dan ook het artikel 'Wisseling van de wacht' over. 

De sprekers

Jelle van Baardewijk, filosoof, lector bedrijfsethiek bij Hogeschool Rotterdam en betrokken bij De Nieuwe Wereld waar hij veel verschillende mensen aan de tand voelt over de samenleving. 

Renske Nouwens, hoofd marketing bij Joulz. Heeft een lange geschiedenis in de corporate wereld. Zet zich scherp in voor een een nodige energie transitie en gelooft sterk in purpose-driven ondernemen. 

Joris Tieleman, econoom en geograaf, co-founder Rethinking Economics NL. Senior econoom bij Our New Economy en co-schrijver van ‘Economy Studies' hét nieuwe boek voor economiestudenten. 

Sylvie van den Meerendonk, purpose based loopbaancoach, auteur van het boek 'Nooit meer solliciteren', over hoe je de baan verovert die echt bij je past, en founder van ALIGHTcareers

Janine Schimmelpenninck, antropoloog, oprichter van Orange Tree Academy. Bestudeerde boeddhistische psychologie, filosofie en mindfulness. Schreef ‘Natural Skills, een natuurlijke kijk op de psychologie’.

Ruben Jacobs, socioloog, docent HKU in Utrecht en schrijver van het boek ‘De eeuw van Felix’ waarin hij samen met zijn kleine zoon naar deze wereld kijkt. Hoe zal zijn zoon opgroeien? Wat laat hij (en anderen) na aan Felix? 

Jeanneke Scholtens, toekomstonderzoeker, founder van Buro Zorro. Schrijver ook van boeken als Holy Fuck (de toekomst van sex) en Roes (een verslavende zoektocht naar genot). 

Young Purpose Day wordt 29 september  georganiseerd in samenwerking met LaatBloeien in Rotterdam, The Optimist en Purpose Day XL

LaatBloeien

Co-working space in Rotterdam.  Sluit je aan bij onze community en werk aan oplossingen voor morgen.

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen die de wereld veranderen. 

Nieuwsbrief

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief waarin we de sprekers aan je voorstellen + ander nieuws vertellen.